Zemiakové jedlá

Brokolica so syrom

Brokolicu rozoberte na ružičky a umyte. Na oleji speňte nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať. Keď cesnak zružovie, kvapnite naň studenú vodu, aby nezhorkol. Potom pridajte brokolicu,...

Vyprážaný zeleninový rezeň

Zeleninu očistite a uvarte vcelku v osolenej vode. Čiastočne uvarenú vyberte a zomeľte (okrem hrášku). Pridajte vajce, soľ, korenie, múku a strúhanku a všetko premiešajte. Zo zmesi formujte...

Bezlepkové bryndzové halušky

Zo zemiakov pozbierajte vodu, vmiešajte múku, vajcia, posoľte. Nahádžte cez haluškáreň do vriacej vody halušky a nechajte zovrieť. Sceďte, prepláchnite vodou a hádžeme do misy, v ktorej ste rozmiešali...

Kapustové rezne

Údenú slaninu pokrájajte, rozškvarte, pridajte posekanú kapustu ktorú osoľte, okoreňte, spojte vajciami a zahustite strúhankou. Z masy tvarujte oválne rezne, ktoré obaľte v trojobale a vyprážajte...

Program.sk

Varené topinambury

Topinambury oškrabte a namočte do vody s octom. Potom je rozkrájajte na polky alebo na štvrťky a varte v osolenej vode 10 - 20 min. Podávajte posypané strúhaným syrom, poliate maslom.

Brokolica so syrovou omáčkou

Brokolicu opláchnite, rozdeľte na ružičky, odkrojte hlúbiky a varte v osolenej vode asi 10 min.Syrová omáčka: V hrnci rozohrejte maslo, pridajte múku a horčicu. Za stáleho miešania prilievajte...

Artičoková zmes

Artičoky uvarte a nechajte vychladnúť. Potom ich rozkrájajte, vložte do vymastenej nádoby, na ne vysypte posekané na tvrdo uvarené a vychladnuté vajíčka, na to nakrájané paradajky a navrch...

Špenátové krokety

Nadrobno pokrájanú cibuľu speňte na masti, pridajte rozmrazený špenát a poduste. Primiešajte krupicu, zalejte mliekom, osoľte, okoreňte a uvarte kašu. Do vychladnutej kaše pridajte na kocky...

Brokolica so strúhankou a maslom

Do vriacej osolenej vody dajte na ružičky rozobranú brokolicu, krátko sparte a sceďte. Strúhanku nasucho opražte. Pridajte soľ. Opraženou strúhankou posypte brokolicu. Polejte roztopeným, osoleným...

Zemiaky v syrovej omáčke

Z masla a múky pripravte svetlú zápražku, zrieďte ju mliekom, osoľte, okoreňte, dobre premiešajte a pridajte postrúhaný syr. Odstavte. Zemiaky uvarte v šupe, ošúpte, nakrájajte na plátky...

Strany 1...26272829303132...36