Teplé predkrmy

Hot dogy v lodičkách z lístkového cesta

Lístkové cesto vyvaľkajte na dĺžku párkov a radielkom odrežte krivé kraje. Potom opäť radielkom povykrajujte obdĺžniky takej veľkosti, aby ste do nich mohli zabaliť párky. Ak chcete párky...

Syrovo-šunkové žemličky z lístkového cesta

Rozvaľkajte lístkové cesto a radielkom vyrežte obdĺžnik. Na cesto natrite tavené syry. Na syr dajte trocha kečupu - iba trocha, aby sa žemličky moc nerozchádzali. Na to poukladajte šunku alebo...

Ríbezľová pochúťka

Najskor si urobíme plnku zo Zzlatých klasov, džúsu a kryštálového cukru. Na pláty vylejeme polovicu plnky, poukladáme piškóty a ovocie a nalejeme druhú polovicu. A potom dáme do chladničky....

Pražené tekvicové semienka

V pohári zmiešajte olivový olej s worchestrovou omáčkou, soľou a cesnakovým práškom. Olejovú zmes vylejte na semienka. Dobre premiešané semienka dajte piecť na 150 stupňov na 45-60 minút....

Program.sk

Zapekané chlebíky

Chlebíky jemne natrieme maslom a osolíme. Poukladáme na ne salámu podľa chuti, na salámu môžeme dať plátkový syr, nakrájané syrečky a na to postrúhaný syr. Takto pripravené chlebíky poukladáme...

Jablkové lievance

Do misy rozklepnite dve vajíčka, pridajte cukor, škoricový cukor a elektrickým šľahačom vyšľahajte do peny. Potom pridajte múku, kyslú smotanu (ak máte náhodou doma zakysanku alebo acidko,...

Zapekačky s kečupom

Zahreje najprv rúru na 150 stupňov. Na krajce chleba položíme plátky tvrdého syra, ktoré potom jemne potrieme kečupom a dáme do rúry alebo mikrovlnky, kým sa nám syr pekne neroztopí. Odporúčame...

Syrová veka

Všetky suroviny zmiešame a dáme na veku, ktorú posypeme postrúhaným syrom. Veku dáme na papier na pečenie a pečieme asi 15 minút. Najlepšie sú ešte teplé.

Banánové lievance

Zmiešajte banány, kyslú smotanu, vajíčko, múku, cukor a prášok do pečiva. Na panvici, miernom ohníku, pečieme na malom množstve oleja lievance. Servírujte teplé.

Domáci gyros

Roštenku nakrájame na rezančeky, osolíme, okoreníme, pridáme strúhaný zázvor, pretlačený cesnak, lyžicu horčice, korenie Gyros a Garam Masala, lyžicu maizeny, dobre zamiešame a necháme...

Strany 1...3456789...10