Ostatné

Gaštanový maslový krém

Na cukor nalejte vodu a varte tak dlho, až sa na dne nádoby robia bublinky. Uvarený cukor vychlaďte, pridajte pokrájané maslo, gaštanový pretlak, rum a vyšľahajte na ľahký krém. TIP: Gaštanový...

Marináda na ryby

Všetky suroviny zmiešajte.

Tvarohová nátierka

Tvaroh prelisujte, dobre rozmiešajte, pridajte soľ, smotanu, nadrobno pokrájanú šunku, posekanú pažítku a všetko ešte raz dobre premiešajte. Podávajte s celozrnným chlebom a mliekom.

Pasta pesto (omáčka)

PESTO OMÁČKADo mixéra dajte bazalkové listy, olivový olej, opražené píniové oriešky, strúčik cesnaku a krátko rozmixujte. Zmes vyberte z mixéra a ručne domiešajte parmezán, dochuťte soľou,...

Program.sk

Paradajková omáčka

Múku opražte v malom množstve masla a pridajte malú postrúhanú cibuľu. Paradajkový pretlak zrieďte studeným vývarom a prilejte k zápražke. Okoreňte soľou a pridajte bazalku, čierne korenie...

Slnečnicová nátierka s TOFU

TOFU najemno nastrúhame, pridáme droždie TEBI, nadrobno pokrájanú cibuľu, olej a trocha čierneho korenia (možno použiť aj iné). Všetko dôkladne premiešame a môžeme natierať na chlieb či pečivo....

Rebarborový kompót

Dočista umyté stonky listov olúpte, potom ich porežte asi na 3 cm dlhé kusy a uložte do fliaš. Uvarte 40 % cukrový sirup, ktorým ich za horúca zalejte vo fľašiach a pridajte trochu citrónovej...

Pikantná jarná plnka z troch druhov mäsa

V 1,2 l vody rozpustite polievky a priveďte do varu. Mäso vykostite, vložte do vriaceho zeleninového vývaru a varte asi 40 min. Žemle nakrájajte na menšie kocky. Žihľavu sparte, nechajte odkvapkať...

Baklažánová nátierka I

Baklažán sparte vo vode a spolu s paradajkami pokrájajte na drobno, pridajte olej, soľ a mleté čierne korenie (podľa chuti). Všetko dobre premiešajte.

Čokoládová poleva I

Zohrejte margarín, cukor, maizenu, kakao a studené mlieko. Všetko za stáleho miešania zahrievajte do zhustnutia. TIP: Polevou polievajte zákusky, torty a dajte schladiť.

Strany 1...116117118119120