Bravčové mäso

Šťavnaté rezne

Karé nakrájame na rezne, ktoré osolíme a vyklepeme. Vklepeme do nich strúhanku a obalíme vo vajíčku a prudko osmažíme na oleji. Poukladáme kolmo vedľa seba do janského skla a zalejeme zmesou...

Minútka z bravčového mäsa

Mäso nakrájame na plátky. Naklepeme, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji z obidvoch strán po 5 minút. Do tatárskej omáčky pridáme nakrájanú cibuľu a udusené šampiňóny. Navrstvíme...

Korenistá špecialita

Všetko vymiešame v mixéry. Mäso na noc namočíme do zmixovanej zmesy a sem tam obrátime. Čím dlhšie ho máme namočené tým je štipľavejšie.

Bravčový zabíjačkový "zajac"

Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso zmiešame s koreninami podľa chuti a naplníme ním obidve sviečkové. Položíme ich na vymastený...

Program.sk

Kotlety Santa Clara

Kotlety naklepte. Zo strúhanky, masla, rozotreného cesnaku, soli a korenia pripravte zmes. Do nej potom vmiešajte petržlenovú vňať. Zmesou potrite jednu stranu kotliet a z oboch strán na oleji...

Plnené bravčové mäso na sladkokyslo

Rúru predhrejte na 180 °C. Mäso očistite, umyte, osušte a ostrým nožom doňho narežte otvor. Kompót sceďte, nechajte odkvapkať a nadrobno nakrájajte. V miske zmiešajte ovocie, horčicu, korenie...

Pečené mäso na pive s rascou

Rúru predhrejte na 220 °C. Mäso osoľte a okoreňte. Pekáč naplňte na 2 prsty vysoko osolenou vodou, nechajte zovrieť. Vložte mäso kožou dolu, dajte do predhriatej rúry a pečte 20 min. Potom...

Bravčové kotlety s olivami

Mäso umyte pod tečúcou vodou, osušte, osoľte, okoreňte mletým čiernym korením a obaľte múkou. Maslo rozpáľte v hrnci, mäso v ňom opečte, vyberte a odložte na teplé miesto.Vo zvyšnom...

Vyprážaný bravčový rezeň plnený šunkou a syrom

Bravčové mäso, najlepšie vykostené kotlety, rozkrojte na štyri rovnako veľké plátky. Mierne ich naklepte, do každého narežte kapsu a vo vnútri zľahka osoľte. Plátok syra položte na šunku,...

Zapečené kotlety s jablkami

Naklepte kotlety, osoľte, okoreňte a posypte grilovacím korením. Prudko opečte z oboch strán na rozpálenom oleji. Mäso naukladajte na tukom vymazaný plech, na každú porciu položte plátok...

Strany 1...47484950515253...59