Rezne na jogurte

Potrebujeme:

4 bravčové rezne z krkovičky, 2 dcl červeného vína, 4 lyžice bieleho jogurtu, 4 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, korenie karí, korenie čili, majorán, oregano, sójovú omáčku, worcestrovú omáčku

Ako na to:

Rezne naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme ich posypeme mletým čiernym korením a poukladáme ich do pekáča. Na každý rezeň prelisujeme jeden strúčik cesnaku a rovnomerne rozotrieme po rezni.
Pokvapkáme sójovou a worcetrovou omáčkou, posypeme jemne korením karí, čili, oreganom a majoránom. Na každý plát mäsa dáme lyžicu jogurtu, ktorý rovnomerne po rezni rozotrieme.
Podlejeme vínom a odložíme do chladničky na 4 hodiny. Pekáč s marinovaným mäsom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote asi 170 stupňov 20 až 30 minút. Podávame so zemiakovým šalátom.

14.12.2008

Podobné recepty