Rebarborový koláč

Potrebujeme:

1/2 kg polohrubej múky, 50 g tuku, 300–350 ml mlieka, 20 g droždia, 3 lyžice cukru, 1 kg rebarbory, soľ
Posýpka: 150 g hrubej múky, 75 g masla, 50 g cukru

Ako na to:

Z múky, mlieka, tuku a kvásku vymiesime redšie cesto, hneď ho rozotrieme na vymastený plech a dáme vykysnúť.
Rebarborové listy odrežeme pri samom spodku rastliny, stonku ošúpeme a pokrájame na kocky. Keď je koláč nakysnutý, posypeme ho kryštálovým cukrom a navrch rozložíme pokrájanú rebarboru.
Z hrubej múky, masla a práškového cukru urobíme posýpku, ktorou posypeme koláč. Môžeme dochutiť škoricou.

24.12.2008

Podobné recepty