Dezert

Potrebujeme:

2 balíčky dlhých piškót, 1 l ovocnej šťavy môže byť aj zo zaváraného ovocia, 2 balíčky Zlatého klasu, kryšt.cukor na prípadné zahustenie sirupu, kompótový mix 2 konzervy po 700 g, 250 ml šľahačky, granulované kakao, čerstvé ovocie na ozdobenie
Plnka: 500 g tvarohu, 5 lyžíc práškového cukru

Ako na to:

Kompótový mix prelejeme cez sitko a necháme odkvapkať. Zo šťavy pripravíme puding. Ak by bolo šťavy menej než liter, obsah dolejeme vodou a zahustíme cukrom podľa potreby.
Na dno menšieho plechu poukladáme piškóty, na ne navrstvíme kompótové ovocie. Dezert zalejeme pripraveným pudingom, odložíme na chladné miesto a necháme stuhnúť. Po vychladení dezert potrieme tvarohovou plnkou.
Nakrájame na úhľadné kocky, ozdobíme šľahačkou, kakaom a čerstvým ovocím.

03.03.2009

Podobné recepty