Voňavé kurča v cibuľovej omáčke

Potrebujeme:

1 väčšie kurča, 3 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 šľahačkovú smotanu, 1 PL zemiakového škrobu (Solamyl), 2 guľôčky čierneho korenia, 2 guľôčky nového korenia, 2 klinčeky, 1 bobkový list, kúsok celej škorice, 1–2 PL kečupu, cukor, soľ, olej na opekanie, petržlenovú vňať na ozdobenie

Ako na to:

Kurča umyjeme, rozdelíme na 6–8 porcií a trocha osolíme. V širšom hrnci rozohrejeme olej, vložíme kúsky kurčaťa a zo všetkých strán ich opečieme.
Potom mierne podlejeme a prikryté dusíme takmer domäkka. Podľa potreby podlievame horúcou vodou. Polomäkké kurča odkryjeme a opečieme dočervena.
Opečené kúsky mäsa vyberieme, do výpeku pridáme očistenú, na kolieska pokrájanú cibuľu, plátky cesnaku a korenie. Podlejeme a dusíme asi 8 minút. Opäť trocha podlejeme a necháme prejsť varom.
Zemiakový škrob dobre rozmiešame v smotane. Z cibuľového základu vyberieme bobkový list, korenie a škoricu. Prilejeme smotanu so škrobom a rozmiešame. Pridáme kečup a zase rozmiešame, krátko povaríme a ochutíme soľou a troškou cukru.
Porcie kurčaťa vložíme do omáčky a krátko podusíme. Podávame s ryžou alebo s cestovinami. Na tanieri ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

30.10.2008

Podobné recepty