melanzány vincenzovej babky

Potrebujeme:

1 kg baklažánov, 500 g parmezánu, 500 g hladkej múky, 500 g paradajkovej šťavy, 400 g čerstvých paradajok, 6 vajec, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, ¼ l vody, soľ, biele mleté korenie, bobkový list, olej

Ako na to:

Baklažány umyjeme, odstránime stopku, pokrájame na plátky, obalíme v múke a vo vajci. Opražíme na panvici na oleji, vyberieme a osolíme. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme paradajky nakrájané na kúsky, chvíľu povaríme, osolíme, okoreníme a prikryté varíme do zhustnutia. Do formy na pečenie poukladáme osmažené baklažány, polejeme šťavou a posypeme strúhaným syrom. Tento postup opakujeme, pokiaľ neminieme všetky baklažány. Zapečieme v rúre na 200°C 10 – 15 minút.

30.03.2008

Podobné recepty