Ružičkové prsia

Potrebujeme:

800 g ružičkového kelu, 4 kuracie rezne, 100 g oravskej slaniny, 100 ml zeleninového vývaru, 1 cibuľa, 1 KL majoránu, 2 vajcia, 2 párky, 1 PL hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, olej

Ako na to:

Rezne naklepeme. Na oleji opečieme nadrobno nakrájaný párok, zalejeme rozšľahaným vajcom a urobíme praženicu. Dochutíme soľou, korením a zmesou naplníme rezne. Zvinieme ich, obalíme v múke, opečieme na oleji z každej strany a dopečieme v rúre pri 200 °C 20 min. Ružičky kelu uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a slaninu, pridáme kel, spolu opražíme a podlejeme vývarom. Dusíme domäkka a pridáme majorán. Na tanieri servírujeme kuracie závitky a ako prílohu ružičkový kel.

14.04.2008

Podobné recepty