Kaiserschmarren

Potrebujeme:

70 g hladkej múky, 70 g krupicovej múky, 10 g cukru, 1/4 l mlieka, 10 g hrozienok, 3 vajcia, 50 g rastlinného tuku, kompót hrušiek, kompót višní, práškový cukor, vanilkový cukor, soľ

Ako na to:

Do studeného mlieka dáme žĺtky, soľ a cukor, rozšľaháme a za stáleho miešania vsypeme hladkú a krupicovú múku. Dobre rozmiešame a pridáme hrozienka. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta. Pripravené cesto vylejeme na rozohriatu panvicu alebo pekáč, necháme na sporáku zapiecť a v rúre dopekáme z oboch strán. Keď je upečené, roztrháme dvomi vidličkami na kúsky. Podávame na teplom tanieri, posypeme cukrom a pridáme ovocie.

02.05.2008

Podobné recepty