Cepelíny

Potrebujeme:

1,5 kg zemiakov, soľ, 0,5 kg tvarohu, 2 vajcia, 1 KL soli, 1 PL cukru, čerstvý majorán, oravská slaninka, cibuľa, jarná cibuľka, kyslá smotana

Ako na to:

1 kg postrúhaných zemiakov „precedíme“ cez plátno alebo organtín. Usadený škrob pridáme ku cestu. Zemiakovú vodu použijeme na formovanie cepelín a zvyšok pridáme do hrnca na varenie. 0,5 kg zemiakov uvaríme v šupke. Po vychladnutí očistíme a prepasírujeme. Spojíme obe zemiakové masy a pridáme soľ. Tvaroh zmiešame s ostatnými prísadami. Z cesta si vytvarujeme placičku, dáme do stredu plnku a vyformujeme. Varíme 8 – 12 minút. Polejeme kyslou smotanou, posypeme škvarkami s orestovanou cibuľou a dozdobíme zelenou cibuľkou. Môžeme zapíjať acidofilným mliekom.

22.04.2008

Podobné recepty