Mäsová rolka s hríbami

Potrebujeme:

800 g hovädzieho mäsa zo stehna, 30 g slaniny alebo šunky, 20 g masla, 25 g sušených hríbov, 100 ml paradajkovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 zeler, 1 kocka bujónu, 200 ml bieleho vína, petržlenová vňať, olej, čierne korenie, soľ

Ako na to:

Hríby necháme zmäknúť vo vode. Mäso rozklepeme na tenké pláty a na každý uložíme plátok šunky a posypeme nasekanou vňaťou a cesnakom. Z plátov vytvarujeme rolku, ktorú previažeme niťou. Nasekanú cibuľu, mrkvu a zeler orestujeme na oleji s maslom, kým zelenina nezmäkne. Pridáme mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme zo všetkých strán. Podlejeme vínom, paradajkovou šťavou a vývarom, prikryjeme a varíme asi hodinu. Potom pridáme hríby a varíme ďalších 20 min. Rolky servírujeme poliate šťavou.

04.05.2008

Podobné recepty