Lievance

Potrebujeme:

20 dkg hrubej múky, 20 dkg hladkej múky, 1 PL práškového cukru, 2 žĺtky, z 2 bielkov sneh, 5 dcl mlieka, ½ droždia, štipka soli, mrazené drobné ovocie (maliny, jahody, ríbezle), 2 PL cukru, 1 kyslá smotana, 1 vanilkový cukor

Ako na to:

V teplom mlieku rozmrvíme droždie, trošku cukru a necháme vykysnúť. Všetko spolu zmiešame a pridáme kvások a sneh. Cesto musí byť polotekuté, necháme vykysnúť cca pol hodiny a opekáme z oboch strán. Podávame spojené lekvárom, na to dáme vymiešanú kyslú smotanu s vanilkovým cukrom. A potom polejeme rozpusteným mrazeným ovocím zmiešaným s cukrom.

01.07.2008

Podobné recepty