Jogurtová charlotta s malinami

Potrebujeme:

Roláda: 4 žĺtka, 4 hrste práškového cukru, 4 hrste polohrubej múky, sneh zo 4 bielkov, redší džem na potretie rolády
Náplň: 1 liter bieleho jogurtu, 6-7 PL práškového cukru, 1-2 PL rumu, malé drobné bobuľovité ovocie alebo aké máte, 2 potravinárske želatíny, potravinárske farbivo ružové

Ako na to:

Upečte jednoduchú roládu: k 4 žĺtkom pridajte 4 PL práškového cukru a vymiešajte elektrickým šľahačom do peny. Ak máte, pridajte zopár žltých zrniečok a dobre rozmiešajte. K vymiešaným žĺtkom pridávajte po jednej hrsti múky s jednou lyžicou tuhého snehu z bielkov.
Pomaly zašľahajte 4 hrste múky a vyšľahaný sneh, cesto rozotrite na mastný papier na plechu, upečte roládu a horúcu ju zviňte. Polovychladnutú roládu rozmotajte, naplňte redším džemom najlepšie červenej farby, a opäť zviňte do rolády. Roládu nechajte úplne vychladnúť.
Do litra bieleho jogurtu primiešajte práškový cukor podľa chuti, asi 7 polievkových lyžíc, trocha potravinárskeho farbiva červeného, pridajte rum. Želatíny urobte podľa návodu na obale a pridajte ju k jogurtovej náplni. Do jogurtu nahádžte ešte nejaké drobné ovocie.
Oválnu misu vysteľte potravinárskou fóliou, roládu nakrájajte. Roládkami vysteľte celú formu a nalejte jogurtovú zmes. Dajte stuhnúť do chladničky najlepšie do druhého dňa. Na druhý deň odrežte prečnievajúce roládky a vyklopte charlottu na tanier.

25.07.2008

Podobné recepty