Zapečené palacinky v karamelovom pudingu

Potrebujeme:

Palacinyk: 3 hrnčeky polohrubej múky, 3 hrnčeky minerálky, 2 vajcia, 1 KL prášku do pečiva, 1 KL soli, 1 PL práškového cukru, hrozienka (nemusia byť)
Puding: 1 liter mlieka, 2 karamelové pudingy, 5 PL kryštálového cukru
Perinka: 3 bielka, 3 PL práškového cukru

Ako na to:

Z múky a vody metličkou vyšľahajte hladkú zmes, pridajte kávovú lyžičku prášku do pečiva, soľ, lyžicu práškového cukru a dve vajcia. Cesto dobre vymiešajte a dajte na chvíľku do chladu odpočinúť a múku nabotnať.
Uvarte puding z litra mlieka, dvoch pudingových karamelových práškov a piatich lyžíc cukru. Puding nemusíte variť do úplného zhustnutia, keď bude redší, lepšie zalejete pripravené palacinky v pekáči.
Upečte palacinky a mierne vychladnuté ich potierajte uvareným pudingom. Naplnené palacinky zviňte, nakrájajte na polovičky a naukladajte do misy. Ak chcete pridajte hrozienka a zalejte zvyšným pudingom. Dajte palacinky zapiecť. Pečte cca polhodiny, pri teplote 170 C.
Medzitým vyšľahajte elektrickým šľahačom na najvyššej rýchlosti bielka s cukrom. Z rúry vyberte "predpečené" palacinky.

03.09.2008

Podobné recepty