Ovocný koláč

Potrebujeme:

Piškótové cesto: 6 vajec, 6 PL prášk.cukru, 6 PL polohr.múky
ovocie, červenú želatínu v prášku

Ako na to:

Vymiešame bielka s cukrom, metličkou primiešame žĺtka a múku. Vylejeme do vymastenej a vysypanej formy a pečieme asi na 185 stup.
Prichystáme si ovocie, najlepšie drobné, napr. ríbezle, čierne a červené maliny, černice. Ovocie umyjeme, necháme okvapkať, ak je z kompótu, šťavu odložíme na želatínu. Ovocie dáme na upečený korpus a pripravíme želatínu podľa návodu.
Po miernom vychladnutí pomaly vylievame na ovocie. Ak sa želatína vpíja do koláča, ešte chvíľu počkáme. Musí ostávať na ovocí. Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

06.09.2008

Podobné recepty