Kávová torta

Potrebujeme:

125 g rastlinného tuku, 100 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, štipka soli, 2 vajcia, 200 g polohrubej múky, 50 g solamylu, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 4 lyžice mlieka, 3 lyžice mandľového likéru
Krém: 500 g čerešní, 30 g solamylu, 250 g višňovej šťavy, 90 g cukru, 1/2 celej škorice, kôra z 1/2 citróna, 8 plátkov želatíny, 500 g tvarohu, 2 balíčky vanilínového cukru, 250 ml šľahačkovej smotany, 5 lyžíc instantného cappucina, kakao na zdobenie

Ako na to:

Maslo vymiešame do peny, postupne pridávame cukor, vanilínový cukor a vajce. Múku, solamyl, kypriaci a kakaový prášok premiešame. Zmes striedavo s mliekom pridávame do žĺtkovej peny.
Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme. Po vychladnutí pokvapkáme mandľovým likérom. Solamyl rozmiešame so 4 lyžicami višňovej šťavy. Zvyšnú šťavu varíme s 2 lyžicami cukru, škoricou a citrónovú kôrou, pridáme solamyl a necháme prejsť varom. Vyberieme škoricu a citrónovú kôru, pridáme odkôstkované čerešne a prehrejeme. Hmotu rozdelíme na korpus.
Tvaroh vymiešame s cukrom a vanilínovým cukrom, pridáme rozpustenú želatínu. Smotanu vyšľaháme s kávovým práškom a vmiešame do tvarohu. Nanesieme na čerešňovú hmotu a necháme vychladnúť. Ozdobíme kakaom a čerešňami.

17.09.2014

Podobné recepty