Bravčové závitky s horčicou a pomarančovou omáčkou

Potrebujeme:

2 lyžice extra panenského olivového oleja, 100 g pancetty nakrájanej na kocky, hrsť čerstvých šalviových lístkov, 2 menšie kusy bravčovej panenskej sviečkovice, soľ a mleté čierne korenie na dochutenie, 2 lyžice dijonskej horčice, 100 g plátkov prosciutta, 250 ml čerstvej pomarančovej šťavy, 4-6 koliesok pomaranča, 100 g studeného mäsa

Ako na to:

Rúru predhrejeme na 200 °C. V panvici na olivovom oleji opražíme pancettu so šalviou dozlata. Zložíme panvicu zo sporáka, pancettu a šalviu vyberieme a dáme bokom. Šťavu, ktorá sa vytvorila necháme v panvici.
Mäso osolíme, okoreníme a potrieme polovicou horčice. Na doštičku dáme prosciutto a naň položíme valčeky mäsa. Mäso potrieme šalviou a pancettou a všetko aj s prosciuttom zrolujeme. Na panvici opatrne opražíme zo všetkých strán dozlata.
Presunieme do misy na zapekanie a pečieme v rúre 5 minút. Ku šťave, ktorá zostala v panvici, pridáme pomarančovú šťavu, zvyšnú horčicu a kolieska pomaranča. Zohrejeme a niekoľko minút pomaly varíme. Pridáme maslo a necháme trocha zhustnúť.
Mäso nakrájame, rozdelíme na taniere a polejeme hotovou omáčkou. Ihneď podávame.

18.07.2014

Podobné recepty