Čínska kuracia polievka

Potrebujeme:

1 liter hydinového vývaru
1 lyžica sójovej omáčky
1 lyžica bieleho vínneho octu
1 lyžica ustricovej omáčky
250 g vykostených kuracích pŕs bez kože nakrájaných na tenké plátky
100 g prepláchnutých a odkvapkaných fazuľových klíčkov
250 g jemných čínskych vaječných rezancov uvarených a odkvapkaných
100 g očisteného ľadového šalátu nastrúhaného najemno
1 zväzok očistenej jarnej cibuľky nakrájanej na tenké kolieska
1 lyžička sezamového oleja
2 lyžičky chilli omáčky

Ako na to:

Vývar nalejeme do vhodnej veľkej misy, zakryjeme a prihrievame pri najvyššom stupni 8 minút, až sa vývar začne variť. Pridáme sójovú omáčku, vínny ocot, ustricovú omáčku a plátky kuracieho mäsa. Zakryjeme a pri najvyššom stupni dusíme 4 minúty, až vývar opäť uvedieme do varu.
Pridáme fazuľové klíčky a rezance a dusíme ešte 2 minúty pri najvyššom stupni. Pridáme šalát a jarnú cibuľku a pri najvyššom stupni dusíme ešte 3 minúty.
Necháme 2 minúty odstáť, vmiešame sezamový olej a chilli omáčku a rozlejeme do nahriatych hlbokých misiek.

19.06.2014

Podobné recepty