Orechové úle

Potrebujeme:

250 g prášk. cukru, 150 g orechov, 50 g žemľových omrviniek, 1 vajce, 1 lyžica kakaa, rum, cukor na obaľovanie
Plnka: 150 g masla, 150 g prášk. cukru, 1 žĺtok, rum, okrúhle piškóty
Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 100 g masla

Ako na to:

Na doske zmiesime cukor, pomleté orechy, žemľové omrvinky, vajce, kakao a rum. Vypracované vláčne cesto sformujeme do malých guľôčok, obalíme ich v práškovom cukre a vtláčame do úľových formičiek tak, by v nich zostala menšia dutinka.
Úle z formičiek vyklopíme a pripravíme si plnku. Maslo, cukor, žĺtok a rum do penista vymiešame, natrieme piškóty a dutinky úľov a spolu pospájame. Čokoládu a maslo spolu rozpustíme a teplou polevou úle oblejeme.

08.02.2014

Podobné recepty