Dobošova torta

Potrebujeme:

Cesto: 8 vajec, 350 g práškového cukru, 350 g polohrubej múky, olej na vymastenie plechu
Plnka: 300 g kryšt. cukru, voda, 1 maslo, 3 lyžice kakaa, 4 žĺtka

Ako na to:

Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, pridáme múku a sneh z ôsmych bielkov. Zľahka premiešame. Z uvedenej hmoty upečieme 12 plátov.
Do vymastenej tortovej formy dávame asi 2 lyžice cesta na jeden plát, rozotrieme a v dobre vyhriatej rúre upečieme. Vychladnuté naplníme.

Plnka: Do kastróla dáme cukor a zalejeme studenou vodou tak, aby bol cukor zakrytý. Uvaríme hustý sirup.
Maslo a kakao zalejeme teplým sirupom. Po roztopení masla pridáme žĺtka. Prísady vymiešame do peny a po vychladnutí natierame na tortové pláty.

Vrch ozdobíme zvyškom krému alebo čokoládovou polevou.

01.11.2012

Podobné recepty