Kuracina

Potrebujeme:

kuracie prsia 600 g, asi 4 väčšie cibule, horčica, soľ, korenie,

Ako na to:

Kuracinu si nakrájame na rezne a cibuľu nadrobno. Rezne si osolíme z oboch strán a z jednej aj okoreníme a potrieme horčicou. Takto potreté si ich vrstvíme na seba. Potom si ich sprudka z oboch strán opražíme na rozpálenom oleji.
Opražené rezne vyberieme nazad na tanier. Potom vo výpeku speníme cibuľu a opražíme do zlatista. Aby sa nespiekla a dlhšie sa pražila a bola mäkká, po chvíľke prilejem lyžicu-dve vody. Potom na ňu vrátime mäso a ešte spolu krátko popražíme.
Zalejeme vodou, pridáme horčicu - aspoň 5 PL, ale podľa chuti môžete dať aj viac, a dusíme. Až je mäso mäkké, vyberieme ho a šťavu rozmixujeme. Môžeme aj prepasírovať cez sitko, ale dlhšie to trvá.
Vďaka cibuli vznikne hustá omáčka, preto jej je tam treba dať veľa.

31.08.2008

Podobné recepty