Filety plnené pomarančom s ryžovým pomarančovým šalátom

Potrebujeme:

rybie filety, soľ, hladkú múku, korenie na ryby, citrón, olivový olej, pár plátkov pomaranča
Šalát: vrecko sáčkovej ryže, trocha olivového oleja, soľ, 2 pomaranče, kyslú smotanu, citrónovú šťavu, lyžicu medu

Ako na to:

Rozmrazené filety zbavte prebytočnej vody, rozložte si ich na tácku a na jednu stranu dajte tenký plátok pomaranča. Oba konce spevnite špáratkom. Osoľte morskou soľou a pofŕkajte citrónom.
Plnené filety obaľte v hladkej múke zmiešanej s korením na ryby a vysmažte na olivovom oleji.
Ryžový šalát s pomarančmi: Uvarený sáčok ryže polejte trochou olivového oleja a nechajte vychladnúť. Na ryžu postrúhajte umytú pomarančovú kôru a pokrájajte 2-3 pomaranče. Zmiešajte ryžu s kôrou, pomarančmi, kyslou smotanou a ochuťte. Osoľte morskou soľou, dochuťte citrónom a prip. aj lyžicou medu.

21.09.2008

Podobné recepty