Calzone na vinohradnícky spôsob

Potrebujeme:

100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g čerstvých šampiňónov, 4 surové údené párky, 200 g syra, 2 PL masla (tuku), 200 g modrého hrozna, 4 paradajky, 12 plnených olív, 1 cibuľa, polotuhé kysnuté cesto, zväzok jarnej cibuľky, zväzok oregana, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Maslo alebo tuk rozpáľte v hrnci a roztopte v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska a opražte do sklovita. Šampiňóny očistite a nakrájajte na plátky. Paradajky olúpte, zbavte jadierok a nakrájajte na kocky, hrozno odkôstkujte. Párky nakrájajte na tenké plátky alebo kocky a všetky prísady opatrne zmiešajte v mise.
Cesto rozdeľte na 4 rovnako veľké časti, ktoré postupne vyvaľkajte na pomúčenej doske. Polovicu každého plátu cesta obložte prísadami, dajte po 3 olivy posypte oreganom nakrájaným nadrobno, osoľte a okoreňte. Na to rozložte syr nakrájaný na plátky, druhú polovicu cesta preklopte cez prísady a okraje dobre pritlačte. Položte na vymastený plech, vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečieme asi 20 min.

26.09.2006

Podobné recepty