Boloňské špagety

Potrebujeme:

½ kg mletého hovädzieho mäsa, ¼ hrnčeka najemno nakrájanej petržlenovej vňate, 2 PL olivového oleja, 2 prelisované strúčiky cesnaku, 1 veľká nakrájaná cibuľa, 1 nakrájaná mrkva, 1 nakrájaný zeler, ½ l hovädzieho vývaru, 1, 5 hrnčeka červeného vína, 85 dkg konzervovaných paradajok, 1 ČL cukru, ½ kg špagiet, 2 PL najemno nastrúhaného parmezánu, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Petržlenovú vňať nakrájajte najemno. Rozohrejte olej a cesnak, cibuľu, mrkvu a zeler na ňom pomaly za stáleho miešania opekajte asi 5 min. Zvýšte teplotu a vmiešajte mleté mäso. Za stáleho miešania ho opražte dohneda, starostlivo vidličkou roztlačte prípadné hrudky. Pridajte vývar, víno, paradajky cukor a petržlenovú vňať. Zmes priveďte do varu znížte teplotu a bez pokrievky pomaly varte za občasného miešania asi 30 min. Potom zmes dochuťte. Medzitým uvarte špagety. Podávajte preliate omáčkou a posypané strúhaným syrom.

13.02.2007

Podobné recepty