Bábovka á la Sacher

Potrebujeme:

200 g Hery, 1 celé vajce, 3 žĺtka, 3 bielka, 130 g cukru, 1 bal. vanilínového cukru, 2 PL rumu, 5-6 PL mlieka, 230 g polohrubej múky, 1/2 bal. kypriaceho prášku do pečiva, štipka soli, 2 PL kakaa, 1 bal. tmavej polevy

Ako na to:

V mise vymiešame do peny heru s celým vajcom a so žĺtkami, potom pridáme cukor, vanilínový cukor a rum a vymiešame do hladkej hmoty. Potom pridáme múku preosiatu s kypriacim práškom, kakaom, soľou a mliekom - šľaháme elektrických šľahačom na strednom stupni otáčok. Nakoniec zapracujeme na najnižšom stupni otáčok elektrického šľahača sneh z bielkov.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na bábovku a dáme piecť pri teplote cca 170-180 °C po dobu asi 40-45 minút. Po upečení necháme bábovku vychladnúť, potom ju vyklopíme na mriežku a úplne studenú bábovku polejeme polevou. Polevu pripravíme podľa návodu na obale.

09.10.2011

Podobné recepty