Sviatočný rybací šalát

Potrebujeme:

400 g kapra, soľ, mleté čierne korenie, 120 g varenej koreňovej zeleniny, 2-3 sladkokyslé uhorky, 2 PL hrášku, 2 cibule, 200 g ochutenej majonézy, citrónová šťava, cukor, citrón, vajcia uvarené na tvrdo, petržlenová vňať

Ako na to:

Kapra osoľte, okoreňte a opečte v malom množstve oleja. Po vychladnutí ho vykostite, stiahnite kožu a mäso rozoberte na drobnejšie kúsky. Vložte do misky, pridajte šťavu z pečenia, zeleninu a uhorky pokrájané na kocky, okvapkaný hrášok a na kolieska pokrájanú cibuľu. Premiešajte s majonézou a podľa potreby dochuťte soľou, citrónovou šťavou a cukrom.
Nechajte v chladničke odležať a podávajte ozdobený kolieskami vajíčka, citrónu a petržlenovou vňaťou.

07.02.2007

Podobné recepty