Valentínske pokušenie

Potrebujeme:

Cesto:, 90 g hladkej múky , ½ prášku do pečiva, nastrúhaná kôra z ½ citrónu, 50 ml mlieka, 50 ml oleja, 1 vanilkový cukor, 60 g práškového cukru, , Na potretie:, asi 3-4 PL marmelády, , Na puding:, 1 pudingu s vanilkovou príchuťou, ¼ l studeného mlieka, , Na dozdobenie:, kúsky čerstvého, alebo odkvapkaného ovocia, tmavá poleva

Ako na to:

Na cesto zmiešajte múku, prášok do pečiva a citrónovú kôru. V miske zmiešajte mlieko a olej.
Vajce, vanilkový cukor a práškový cukor našľahajte do peny. Za stáleho šľahania striedavo pridávajte mlieko zmiešané s olejom a pripravenú múku. Hladké cesto vylejte na plech (s rozmermy asi 18x28 cm), ktorý ste vyložili papierom na pečenie. Uhlaďte a pečte v elektrickej rúre predhriatej na cca 180 - 190 °C asi 15-20 minút. Vyklopte na papier na pečenie, pripečený papier stiahnite a nechajte vychladnúť.
Cesto potrite marmeládou a vykrojte asi 4-5 srdiečok (podľa veľkosti vykrajovátka). Puding pripravte podľa návodu, ale len s 250 ml mlieka.
Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihnite rožtek a na papier na pečenie nastriekajte srdiečka.
Na každé potreté srdiečko z cesta dajte polievkovú lyžicu vyšľahaného pudingu, ozdobte ovocím, opatrne zlúpnite čokoládové srdiečka a dozdobte. Ihneď servírujte. Uchovávajte v chlade.

27.08.2006

Podobné recepty