Slané pečivo

Potrebujeme:

Cesto I: 300 g polohrubej múky, 20 g droždia, 1 ČL kryštálového cukru, 1 ČL soli, 100 ml mlieka, 1 vajce, rasca, mak, 1 vajce na potieranie
Cesto II: 180 g hladkej múky, 120 g Hery

Ako na to:

Cesto I: Polohrubú múku premiešajte so soľou, pridajte vajce a kvások pripravený z droždia, cukru a vlažného mlieka. Vypracované cesto nechajte asi 30 min. kysnúť.
Cesto II: Hladkú múku zmieste s Herou, dobre vypracujte a uložte na 30 minút do chladničky.
Prvé cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na hrúbku 1 cm. Druhé cesto na doske roztlačte vlhkou rukou na veľkosť prvého, tvar štvorca (asi 10 x 10 cm). Štvorec rozvaľkajte, pokrájajte na asi 2 cm pásy, po dva spolu zľahka spleťte a uložte na vymastený, pomúčený plech.
Vrch natrite rozšľahaným vajíčkom a posypte rascou alebo makom. Pomaly upečte.

13.12.2009

Podobné recepty