Plnené zemiakové placky

Potrebujeme:

500 g zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, rasca, majorán, 2 lyžice polohrubej múky, olej, 150 ml bieleho jogurtu, 2 sladkokyslé uhorky, kápia
Plnka: 200 g pečene, 200 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 1 lyžica masti, soľ, mleté čierne korenie

Ako na to:

Ošúpané zemiaky postrúhame na jemno na strúhadle a dáme do misy. Pridáme vajce, pretlačený cesnaa, múku, osolíme, okoreníme, posypeme rascou a ochutíme majoránom. Cesto dobre premiešame a na panvici s rozohriatym olejom pripravíme placky. Každú naplníme plnkou, preložíme, polejeme biely jogurtom a posypeme pokrájanou uhorkou a kápiou.
Plnka: Na rozohriatej masti opražíme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú pečeň a orestujeme. Ochutíme mletým čiernym korením, osolíme a odložíme. Kyslú kapustu pokrájame a premieša s orestovanou pečeňou.

14.04.2011

Podobné recepty