Lazane po nemecky

Potrebujeme:

1 balenie cesta na lazane, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 3 paradajky, 1 cibuľu, 1 mrkvu, 1 smotanu na varenie, 1 balíček bolóňskej omáčky v prášku, 100 g tvrdého syra na postrúhanie a koreniny

Ako na to:

Na oleji speníme cibuľu, mrkvu pokrájame na kolieska a trocha podusíme. Pridáme mäso a na štvorčeky pokrájané paradajky. Toto všetko dusíme cca 20 min a nakoniec pridáme balíček práškovej bolóňskej omáčky. Podlejeme dostatočným množstvom vody a necháme zovrieť.
Na pekáč kvapneme olej a naberačkou dáme vrstvu zmesy. Pokryjeme dno. Na menšie kúsky nalámeme pláty cesta a pokryjeme zmes. Takto vrstvíme. Keď máme cesto navrstvené polejeme všetko asi 2 dcl smotany na varenie. Pečieme na 150 C asi 40 min a 5 min pred dopečením dáme na vrch vrstvu postrúhaného syra.
Podávame nakrájané na väčšie štvorce.

19.05.2009

Podobné recepty