Rímska pizza

Potrebujeme:

250 g tuniaka v oleji, 1 pohár sardelových rezov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 200 g nastrúhaného syra, malú konzervu šampiňónov, 2 lyžice masla (alebo tuku), 20 čiernych olív, 8 zelených feferóniek, konzervu olúpaných paradajok, 8 paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, krehké cesto, zväzok petržlenovej vňate, trochu vegety, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Maslo rozpálime v hrnci a opražíme v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridáme strúčiky cesnaku rozotreté so soľou a krátko opražíme.
Potom pridáme olúpané paradajky, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a spolu varíme, až kým nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpeme a nakrájame na plátky.
Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny necháme dobre odkvapkať. Pripravíme si olivy, vajcia olúpeme a nakrájame na kolieska a feferónky umyjeme. Cesto vyvaľkáme, rozdelíme do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložíme prísady.
Posypeme syrom, vložíme do rúry predhriatej na 200 C a pečieme asi 15 až 20 minút.

18.11.2008

Podobné recepty