Nové recepty
Kapor na víne
Kapra očistíme, urobíme priečne vedľa seba hlboké zárezy, osolíme, okoreníme a vložíme do pekáča potretého olejom. Pri pečení polievame kapra vínom, do ktorého sme pridali nakrájaný...
Liptovská kapustnica
Do kapusty a šťavy pridáme mäso, umyté nasekané huby, bobkový list, celú očistenú cibuľu a krátko povaríme. Podľa potreby dolejeme vodou na primeranú kyslosť a dochutíme soľou, červenou...
Punčové rezy
Celé vajíčka, žĺtka, cukor a postrúhanú citrónovú kôru miešame asi 1/2 hodiny. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou zľahka primiešame k vymiešaným žĺtkom. Cesto vylejeme...
Vanilkovo - orechové rožky
Orechy, heru, múku, žĺtka a práškový cukor spolu vymiesime do tuhého hladkého cesta (nesmie sa lepiť) a dáme ho na 1 hod. odpočinúť do chladničky. Potom ho vyberieme a urobíme z neho valček,...

Drobné pečivo
Margarín narežeme do múky, pridáme cukor, vajce a vypracujeme cesto. Vyvaľkáme ho na hrúbku 1/2 cm, povykrajujeme z neho malé kúsky, pomastíme žĺtkom, posypeme posekanými orechmi a upečieme....
Rezy zo sviečkovej s omáčkou
Umytú a odblanenú sviečkovú pokrájame na 4 približne rovnaké rezne, ktoré mierne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme. Rezne povyberáme...
Plnené trubičky
Cesto rozvaľkáme na hrúbku 1/2 cm, potrieme vajcom, nakrájame na tyčinky a navíjame na trubičkové formy. Upečieme, naplníme šľahačkou ušľahanou s cukrom a posypeme práškovým cukrom.
Domáca klobása
Bravčové mäso deň vopred nasolíme. Na druhý deň ho zomelieme alebo nadrobno pokrájame, pridáme papriku, korenie, rozotretý cesnak, soľ, rascu a dobre premiešame. Zmesou naplníme tenké bravčové...
Medvedie tlapky
Všetky prísady zmiesime na hladké cesto, ktorým naplníme formičky do dvoch tretín. Upečené ešte za tepla vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrom.
Cukrové kokosové rožky
Z bielkov, prášk. cukru a octu vyšľaháme v hrnci nad parou hustú penu. Rukou formujeme rožteky a obaľujeme ich v strúhanom kokose. Upečieme vo veľmi mierne vyhriatej rúre.