Zaváraniny a kompóty

Nutela

Očistené, pokrájané jablká uvaríme v malom množstve vody a potom rozmixujeme. Dáme späť do hrnca, pridáme cukor, čokoládu a kakao. Necháme krátko povariť. Ešte teplé plníme do pohárov...

Slivkový lekvár

Slivky dôkladne preberieme a umyjeme. Odkôstkujeme, prekrojíme na štvrťky a rozmixujeme na kašu. Poriadne premiešame a necháme stáť, najlepšie cez noc na chladnom mieste. Odležanú zmes dôkladne...

Slivkový lekvár so škoricou

Rozpolené odkôstkované slivky rozvarte alebo pomeľte. Slivkovú kašu zasypte kryštálovým cukrom, primiešajte škoricu a nechajte stáť do druhého dňa. Zmes varte asi polhodinu, kým nezhustne....

Slivkový kompót s vínom

Tvrdé, ale zrelé slivky umyte, zbavte stopiek a poukladajte do pohárov. Vodu, víno, cukor, vanilku, škoricu a voňavé klinčeky povarte, nechajte vychladnúť a preceďte. Týmto roztokom zalejte...

Program.sk

Tekvicovo-pomarančový lekvár

Do väčšieho hrnca dáme kryštálový cukor, trocha podlejeme vodou a pri miernej teplote varíme. Keď sa cukor rozpustí, pridáme pokrájanú tekvicu, citrónovú kôru a vytlačenú šťavu z citrónov...

Rýchly kapustový šalát

Kapustu postrúhajte, cibuľu nakrájajte na kolieska. Všetko vo veľkej mise zmiešajte s chrenom, cukrom, octom, Dekom a olejom. Nechajte 24 hodín odstáť, potom naplňte poháre a zavrite. Nesterilizujte!

Paradajkový džem

Zrelé paradajky umyte, pokrájajte a rozvarte. Potom ich prepasírujte a varte ďalej, kým džem nezačne hustnúť. Pridajte kryštálový a vanilkový cukor, zázvor a citrónovú šťavu. Dovarte...

Čučoriedkový džem s whisky

Čučoriedky umyte a nechajte odkvapkať. Dajte ich do väčšieho hrnca a presypte cukrom. Nechajte ich odstáť do druhého dňa, aby pustili šťavu. Na druhý deň čučoriedkovú masu pomaly varte...

Broskyňový džem s hroznom a so zázvorom

Broskyne a hrozno umyte pod tečúcou vodou. Po dôkladnom umytí ovocie sparte vriacou vodou, ošúpte, zbavte kôstok, jadierok a nakrájajte na menšie kúsky. Zázvor ošúpte a nastrúhajte. Všetko...

Hruškový džem s vodkou

Hrušky umyte, ošúpte, nakrájajte na malé kúsky a v hrnci zmiešajte s kyselinou citrónovou a so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania priveďte do varu a päť minút varte. Stále miešajte....

Strany 1...3456789...13