Špeciality na grile

Grilované sardinky

Pripravíme a očistíme ryby. Zmiešame ostatné suroviny a marinujeme v nich ryby najmenej po dobu 30 min. Potom sardinky vyberieme, necháme ich odkvapkať, dochutíme soľou a korením. Grilujeme ich na grile...

Grilovaný mletý steak na cesnaku

Z jemne mletého kuracieho mäsa, solamylu, múky, vajca, lisovaného cesnaku, šťavy z ananásu, steakovej omáčky a korenia vypracujeme zmes. Z tej pripravíme 1 cm hrubé placky, ktoré obalíme v hladkej...

Špízy z kuracieho mäsa a zeleniny

Kuracie mäsko aj zeleninu si deň vopred naložíme do nálevu, mäso nakrájame na kúsky, zásypeme grilovacím korením, pridáme lyžicu grilovacej horčice a zalejeme olejom. Do druhej misy si nakrájame...

Grilovaný hermelín

Rozmiešame lyžicu oleja, s lyžicou korenia, potrieme hermelínom z oboch strán a zabalíme do alobalu tak, aby sa dal obrátiť (zabaliť na boku) a grilujeme na každej strane 5 minút.

Program.sk

Žlté klobásy

Proso musím najprv spariť, potom uvariť v slanej vode do mäkka. Pridáme mleté bravčové, korenie podľa chuti a dobre premiešame. Plníme do čriev, necháme trochu oschnúť a upečieme alebo...

Grilované bravčové steaky

Strúčiky cesnaku olúpeme a nasekáme. Rozpálime olej a opražíme cesnak. Prisypeme korenie, soľ a premiešame. Nakoniec vmiešame strúhanú citrónovú kôru. Marinádu necháme vychladnúť a prelejeme...

Pstruh s feniklom na grile

Pokrájame kapary, petržlenovú vňať, a zmiešame s maslom, mletým feniklom, korením a soľou. Pstruhy i s hlavou potrieme na povrchu i vo vnútri týmto ochuteným maslom. Grilujeme po oboch stranách...

Grilované kuracie prsia

Kurace prsia opláchneme, zbavíme šliach a nakrájame na stredne veľké kúsky (tak, aby neprepadli cez mriežku na grile). Položíme ich na hlboký tanier a pridáme čierne korenie, červenú papriku...

Grilované safaládky so syrom

Safaládky po dĺžke nakrojíme, obkrútime plátkami syra, posypeme mletou červenou paprikou, napichneme na ražník a pečieme na rozohriatom grile z každej strany 3 min. Podávame s chrenom a s krajcami...

Marinované grilované koleno

Údené koleno umyjeme, vložíme do horúcej vody a varíme asi 45 min. Mäkké koleno vyberieme, osušíme a dôkladne ho natrieme grilovacím korením zmiešaným s olejom. Korenené koleno necháme...

Strany 12345...9