Ovocné múčniky

Bublinková bublaninka

Ovocie umyjeme, necháme odkvapkať. Medzitým odmeriame hrnčekom všetky suroviny, nasypeme a nalejeme do misky. Pridáme celé vajíčka, kypriaci prášok a vanilkový cukor. Všetko poriadne metličkou...

Ananásový 10-minútový koláč

Poleva: V panvici roztopíme heru, práškový cukor, smotanu alebo mlieko. Všetko spolu povaríme na slabom plameni tri minúty a odstavíme. Vmiešame vanilkový cukor, sekané vlašské orechy a strúhaný...

Jablkovo-hruškový koláč s orechmi

Vo väčšej miske zmiešame šľahačkovú smotanu, 250 g prášk.cukru, celé vajcia a nastrúhanú citrónovú kôru. Pridáme preosiatu múku s kypriacim práškom a štipkou soli a vypracujeme hladké...

Francúzsky hruškový koláč

Múku, cukor, vanilkový cukor a kypriaci prášok do pečiva zmiešame, pridáme 3 rozšľahané vajcia a roztopené maslo a všetko ešte raz dôkladne premiešame. Počas tohoto si pripravíme v tortovej...

Program.sk

Jablkový koláč

Jablká premiešame so škoricou a hrozienkami a necháme postáť. Žĺtka, cukor a tuk vymiešame do peny, pridáme jablká, múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Premiešame a dáme do vymastenej...

Jogurtový koláč s ovocím a drobenkou

Suroviny na cesto zmiešame a urobíme cesto, ktoré nalejeme na vymastený a vysypaný plech. Na cesto rozložíme ovocie, ktoré posypeme drobenkou a dáme piecť.

Jablkové pité

Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Vyvaľkáme najprv jeden plát a ten dáme na plech. Na cesto navrstvíme postrúhané jablká (1 až 1,5 kg) ochutené...

Rýchly jablkový koláč

Jablká nastrúhame na hrubšom strúhadle a zmiešame so všetkými surovinami. Rozlejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 C približne 20-25 minút.

Ovocný koláč

Šľahačom vyšľaháme celé vajcia spolu aj s cukrom do peny. Pridáme horúcu vodu, múku a prášok do pečiva, dobre premiešame. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme a necháme...

Hruškový koláč

Do misy dáme maslo, múku, cukor, soľ, žĺtok, rum alebo jablčný mušt. Krátko premiešame, a potom spracujeme s pomocou ručného šľahača. Pomúčime si ruky a cesto miesime, kým sa nezačne...

Strany 1...3456789...22