Mäsové vývary

Polievka z hydinových kostí

Kosti uvaríme v osolenej vode a vyberieme. Do vývaru dáme mrazenú zeleninu, rajčiakový pretlak, očistenú nakrájanú papriku, vegetu, bazalku a varíme 20 minút. Potom pridáme cestovinu a uvaríme...

Kapustnica s klobásou

Vodu z kapusty dáme do väčšieho hrnca, pridáme kyslú kapustu, opláchnuté hríby, celé čierne korenie, umyté mäso, očistenú a ošúpanú cibuľu a ošúpaný cesnak. Privedieme k varu. Polievku...

Polievka zeleninová s mäsom

Umyté mäso dáme variť do studenej vody, osolíme a postupne pridávame očistenú, pokrájanú zeleninu, cibuľu, zemiaky, rascu, neskoršie hrášok a varíme. Uvarené mäso vyberieme, pomelieme...

Polievka z údeného mäsa

Údené mäso umyjeme a vložíme do vriacej vody. Ak je veľmi slané, najprv ho namočíme do vody, ktorú ale nepoužijeme. Potom pridáme očistenú pokrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a cesnak....

Program.sk

Bavorská polievka

Na masti opražíme múku, posekanú petržlenovú vňať a nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme pretlačený cesnak, trošku majoránky, soľ, mleté čierne korenie, zalejeme jedným listrom vody,...

Pečeňová polievka

Z hovädzích kostí, koreňovej zeleniny, cibule a celého korenia si pripravíme vývar (asi 1 a 1/2 litra), ktorý dochutíme rozotreným cesnakom. Z masti a múky pripravíme svetlú zápražku, pridáme...

Hovädzí vývar

Všetko dáme do jedného hrnca, zalejeme 2,5 l studenej vody a privedieme k varu. Osolíme. Jemným sitkom zberáme zrazenú bielkovinu z povrchu vývaru. Znížime teplotu na najmenší stupeň a necháme...

Jemná teľacia polievka so zeleninou

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu očistíme a tiež nakrájame na malé kocky. Všetko spolu opečieme na oleji. Zalejeme vývarom z bujónu a varíme prikryté pokrievkou...

Polievka z baraniny

Mäso umyjeme a dáme variť do horúcej osolenej vody. Keď voda začne vrieť pridáme očistenú a umytú, na väčšie kúsky pokrájanú koreňovú zeleninu, celú cibuľu, rozotrený cesnak a 2 až 3 zrnká...

Polievka s karí

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. Masť rozohrejeme a opečieme v nej kocky mäsa. Pridáme cibuľu a opražíme do sklovita. Mäso zaprášime...

Strany 123456...11