Baranie, teľacie a jahňacie mäso

Bačovská ihla

Mäso odblaníme, pokrájame na kúsky, ponapichujeme na ihlu striedavo s cibuľou a kúskami údenej slaniny. Potrieme grilovacím korením, olejom a pomaly opečieme. Počas pečenia potierame olejom.

Teľacie mäso plnené zelerom

Mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na väčšie plátky, ktoré dobre naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Slaninu pokrájame na kocky, vyškvaríme, pridáme očistenú cibuľu...

Plnená teľacia hruď

Mäso umyjeme, utierkou osušíme a nožom urobíme kapsu. Bravčové mäso zomelieme, pridáme soľ, v mlieku namočenú žemľu, korenie, vajcia, posekanú petržlenovú vňať, hrášok a mrkvu. Z uvedených...

Teľacie mäso na šampiňónoch

Teľacie mäso pokrájame na kocky a prudko opečieme na troche oleja. Pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, ošúpaný pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a za stáleho...

Program.sk

Teľacie medailóniky

Teľacie mäso odblaníme a pokrájame na hrubšie rezance. Mierne naklepeme, natrieme pretlačeným cesnakom, okoreníme mletým korením a rascou. Pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme chvíľu postáť....

Teľacie kocky so zelerom

Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme a premiešame. Na rozohriatom oleji speníme očistenú pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a za stáleho miešania opražíme. Očistený zeler postrúhame...

Teľacie závitky s krupicovými haluškami

Teľacie stehno pokrájame na štyri rezne, naklepeme, osolíme a okoreníme. Na každý uložíme plátok šunky, plátok syra, plátok očistenej mrkvy a plátok očisteného petržlenu. Rezne zvinieme,...

Kaukazský šašlík

Mäso pokrájame na kocky, osolíme, okoreníme, pridáme pokrájanú cibuľu, pokrájané papriky a bobkový list. Všetko dobre premiešame, potrieme olejom a necháme 12 hodín odležať v chladničke. Potom...

Baranie mäso s fazuľou

Umytú baraninu pokrájame na väčšie kúsky, dáme ju na rozohriaty olej a do červena opečieme. Mäso potom vyberieme a na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme do nej opečené...

Parížsky rezeň

Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme a narežeme rezne. Rezne naklepeme, osolíme a okraje narežeme, aby sa pri vyprážaní neskrúcali. Z múky, vajca, soli a mlieka urobíme cestíčko na obaľovanie....

Strany 12345678...19