Kurča Kafura

Potrebujeme:

kurča, cibuľu, cesnak, olej, bobkový list, tymián, mletú škoricu, mletý zázvor, práškový cukor, vajce, korenie, soľ

Ako na to:

Kurča očistíme a vykostíme. Nakrájame na menšie kúsky a na oleji prudko osmažíme.
Kúsky kuracieho mäsa vyberieme a na zvyšku oleja osmažíme väčšie množstvo nasekanej cibule dozlatova. Pridáme všetky koreniny a drobno nasekaný cesnak a podlejeme vodou.
Akonáhle začne voda vrieť pridáme osmažené kuracie mäso. Zmiernime oheň a pozvoľná dusíme. Pokiaľ možno, tak už nepodlievame, aby vznikla hustá omáčka.
Vajce uvaríme natvrdo a nakrájame ho na malé kúsky. Servírujeme s ryžou posypanou pokrájanými vajíčkami.

28.02.2009

Podobné recepty