Zemiakové rožky s orechovou plnkou

Potrebujeme:

35 dkg hladkej múky, 20 dkg varených nastrúhaných zemiakov, 5 dkg cukru krupice, 5 dkg rozpusteného masla, ½ kocky kvasníc, 125 ml mlieka, štipku soli, 1 vajíčko, citrónovú kôru
Plnka: 12 dkg cukru, 12 dkg nastrúhaných orechov, 10 dkg strúhanky, 2 lyžice marmelády, 12 lyžíc mlieka, citrónovú kôru

Ako na to:

Cesto poriadne prepracujeme a necháme vykysnúť. Mlieko privedieme do varu, pridáme cukor, orechy a strúhanku. Zvaríme a pridáme marmeládu a citrónovou kôru. Necháme vychladiť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na bochníky. Rozváľkame na placku a radielkom rozdelíme na 8 dielikov. Naplníme plnkou a stočíme do tvaru rožteka.
Na plechu potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme ešte chvíľu kysnúť. Upečené posypeme cukrom.

05.01.2009

Podobné recepty