Karfiolová roláda

Potrebujeme:

50 g masla, 80 g polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 3 vajcia, soľ, olej, 500 g uvareného karfiolu, 50 g šunky, 30 g tvrdého syra, 1 dcl kyslej smotany

Ako na to:

Roztopíme maslo, pridáme múku, premiešame a podlejeme horúcim osoleným mliekom. Varíme do zhustnutia asi 7 minút. Do vychladnutej masy primiešame žĺtka a sneh vyšľahaný z bielok.
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a v horúcej rúre pečieme 10 až 15 minút.
Uvarený karfiol vidličkou roztlačíme, pridáme pomletú šunku, postrúhaný syr, lyžicu kyslej smotany a dobre vymiešame.
Plnku rozotrieme na vychladnuté cesto, zvinieme do rolády a na niekoľko minút vložíme do rúry prehriať.

29.01.2009

Podobné recepty