Kuracie prsíčka na prírodno

Potrebujeme:

kuracie prsia (4 plátky), 200 g neúdeného tvrdého syra, 2-3 vajcia, čierne mleté korenie, 4 strúčiky cesnaku, muškátový orech, karí korenie, korenie čínska zmes, morskú soľ, olivový olej, 5 lyžíc sójovej omáčky, 6 veľkých šampiňónov, škrobovú múčku na obalenie, 2 malé, čerstvé baklažány, ¼ malej bielej kapusty, 1 väčšiu mrkvu, cibuľu

Ako na to:

Zemiaky uvaríme v osolenej vode s trochou cesnaku, precedíme a pridáme trochu masla a nakrájanú petržlenovú vňať. Očistíme si baklažány a nakrájame na malé kocky.
Mrkvu nakrájame na úzke plátky 2-3 cm dlhé. Nakrájame pór, kapustu, šampiňóny, cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame pozdĺžne.
Všetko premiešame v priestrannej nádobe, posypeme škrobovou múčkou, trochou karí korenia, čínskou zmesou a muškátovým orieškom.
Na ohni rozpálime olivový (môže byť aj iný) olej a zeleninu prudko opečieme, tak aby schrumkavela. Na to je vhodná čínska panvica.
Rúru rozpálime na 200°C. Do pripraveného keramického pekáča rovnomerne naukladáme zeleninu, osolíme ju morskou soľou, pridáme pretlačený cesnak, pokvapkáme sójovou omáčkou, zalejeme rozmiešanými vajciami s nastrúhaným syrom. Dáme zapiecť zhruba na 15 min.
Kuracie prsia nakrájame na 1cm hrubé plátky, jemne potrieme cesnakom, posypeme čiernym korením, soľou a z každej strany prudko opečieme na platni bez oleja.

05.01.2009

Podobné recepty