Kuracie prsia zapekané s cestovinou

Potrebujeme:

400 g kuracích pŕs, zeleninu buď zmrazenú zmes alebo čerstvú (šampiňóny, hrášok, mrkva, brokolica, kukurica), jednu väčšiu cibuľu, ½ póru, cestoviny bezvaječné (na tvare nezáleží), korenie, soľ, biele mleté korenie, čierne mleté korenie, trocha worcestrovej omáčky a sójovej omáčky, bazalku, ½ dcl bieleho alebo červeného vína, trošku kyslej smotany, nastrúhaný syr tiež podľa chuti môže byť parmezán, tehla, niva

Ako na to:

Kuracie prsia narežeme na tenké šúľančeky, pokiaľ máme čerstvú zeleninu, tak ju očistíme a nakrájame na drobné kúsky, tak isto aj cibuľu a pór.
V hlbokej panvici (najlepšie vo woku) zohrejeme trochu oleja, pridáme pokrájané mäso a necháme podusiť. Keď obelie, osolíme ho, pridáme cibuľu a pór a ďalej dusíme.
Medzitým ako sa nám mäso dusí môžeme si uvariť cestovinu podľa návodu, odporúčam pre lepšiu chuť ju uvariť v zeleninovom alebo hubovom vývare s trochou masla, keď použijeme vývar, nepoužívame soľ.
Z mäsa sa nám medzitým vydusila voda takže pridáme štipku bieleho a čierneho korenia, obe omáčky podľa chuti, bazalku len tak medzi prsty, biele vínko a ostatnú zeleninu a opäť necháme dusiť asi 10-15 min.
Keď je mäso úplne mäkké, pridáme k nemu uvarenú a scedenú cestovinu, zmiešame a odstavíme. Nakoniec pridáme 1 ½ PL kyslej smotany, dobre premiešame a všetko dáme do vopred vymasteného plechu (pokiaľ nie je teflónový, odporúčam vymastiť maslom a posypať strúhankou).
Dáme na 15 min do dobre rozohriatej rúry, dávame pozor, aby sa nám to nepripieklo. Ku koncu na cestoviny nasypeme nastrúhaný syr necháme zapiecť a podávame s obľúbeným šalátom. Vynikajúce je k tomu červené víno.

23.02.2009

Podobné recepty