Zeleninové lodičky

Potrebujeme:

Cesto: 30 g droždia, 2 lyžice olivového oleja, 500 g polohrubej múky, soľ, 2 lyžice kyslej smotany
Plnka: 150 g cibule, 200 g cukety, 300 g paradajok, 50 g mäkkej salámy, 120 g topeného syra, soľ, mleté čierne korenie, olej, oregano, 2 strúčiky cesnaku

Ako na to:

Droždie necháme rozpustiť vo vlažnej vode. V miske zmiešame múku, rozpustené droždie, smotanu, olivový olej a soľ. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho a necháme nakysnúť. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske.
Nakrájame ho na kúsky, z ktorých vytvarujeme lodičky. Okraje cesta potrieme olejom a stred naplníme zeleninovou plnkou. Naplnené preložíme na plech pokrytý papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov upečieme.
Plnka: Paradajky rozkrojíme, zrniečka z nich vyberieme a pokrájame. Nakrájanú cibuľu s cesnakom orestujeme na oleji. Pridáme nakrájanú cuketu, paradajky a spolu opečieme. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a oreganom.
Mäkkú salámu nakrájame a spolu s topeným syrom vmiešame do masy.
Spolu premiešame.

06.01.2009

Podobné recepty