Zemiakové pečené placky

Potrebujeme:

uvarené zemiaky, hladkú múku, soľ, masť, lekvár príp. marmeládu

Ako na to:

Najskôr uvaríme zemiaky cca 1 kg ( najlepšie sú varené o deň skôr). Olúpeme a na jemnom strúhadle nastrúhame.
Na pripravený pomúčený plát dáme strúhané zemiaky, štipku soli a hladkú muku. Múky pridáme také množstvo, aby sa cesto dobre prepracovalo a na pláte neprilepovalo. Vypracujeme hladké cesto a dáme nabok.
Odkrajujeme malé kúsky, cca 3cm x 3cm, z ktorých vyvaľkávame malé placky hrubé cca 0,5 cm. Tieto placky dávame piecť na sucho, najlepšie na klasických kamenných platniach. Opečené z obidvoch strán potrieme masťou.
Podľa chuti natrieme lekvárom, alebo marmeládou, stočíme do rulky a môžeme podávať.

06.01.2009

Podobné recepty