Plnené bravčové mäso

Potrebujeme:

2 porcie
bravčové kare, mleté čierne korenie, soľ
Plnka: 150 g cibule, 100 g farebných paprík, 2 vajcia, 60 mäkkej salámy, 250 ml vývaru z bujónovej kocky, hladkú múku, olej

Ako na to:

Bravčové mäso umyjeme, osušíme a pokrájame na rezne, ktoré rozklepeme, osolíme a okoreníme z oboch strán mletým čiernym korením.
Očistenú cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájané farebné papriky a spolu podusíme. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením, pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu. Necháme mierne vychladnúť.
Na rezne položíme plátky mäkkej salámy. Na to rozotrieme pripravenú plnku. Mäso napoly preložíme a konce spojíme ihlami. Naplnené mäso prudko opečieme na horúcom oleji z oboch strán. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme pokrievkou a udusíme domäkka. Mäso počas dusenia podľa potreby podlievame vývarom.
Po udusení ho vyberieme, šťavu zahustíme hladkou múkou a krátko povaríme.

08.02.2009

Podobné recepty