Cestoviny s kuracím mäsom po čínsky

Potrebujeme:

½ kg kuracieho mäsa, ½ kg póru a cibule, 0,4 kg bielej kapusty, ¼ kg mrkvy, ½ špagiet, olej, cesnak, sójovú omáčku, soľ

Ako na to:

Na panvici rozohrejeme trochu oleja a vypražíme na rezance nakrájané kuracie mäso, ktoré sme deň predtým naložili do sójovej omáčky a cesnaku.
Mäso podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Medzitým na troške oleja dozlata opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Potom podlejeme vodou a pridáme rezance z 2/3 bielej kapusty a dusíme do mäkka.
Keď je podusené mäso aj kapusta s cibuľou a pórom mäkké, všetko zmiešame s čerstvo uvarenými ešte teplými špagetami, osolíme a necháme uležať cca 10 min.
Pri podávaní vmiešame do zmesi zvyšok nadrobno nakrájanej čerstvej nedusenej kapusty a nastrúhanú mrkvu.

11.01.2009

Podobné recepty