Tvarohovo-jahodové guľky

Potrebujeme:

500 g jahôd, 250 g tvarohu, 100 g strúhanky, 25 g múky, 50 g krupicového cukru, 50 g masla, 50 g práškového cukru, 1 vajce, 2 PL citrónovej šťavy

Ako na to:

Zmiešame tvaroh, 50 g strúhanky, múku a 20 g krupicového cukru.
20 g masla vymiešame s 20 g práškového cukru. Pridáme vajíčko a tvarohovú masu. Ručne vymiesime vláčne cesto a odložíme ho na 1 hodinu do chladničky.
Jahody umyjeme, 8 kusov odložíme, zvyšok rozmixujeme s citrónovou šťavou a zvyšnými 30 g práškového cukru. Tvarohové cesto rozdelíme na 8 rovnako veľkých kúskov.
Do každého zabalíme jahodu a vyformujeme guľôčku. Guľky vložíme do vriacej vody a necháme ich asi 12–15 minút povariť. Budú hotové, keď vyplávajú na hladinu.
Zvyšných 30 g masla rozpustíme na panvici, dozlatista na ňom opečieme druhú polovicu strúhanky. Odstavíme, osladíme zvyškom cukru.
Uvarené guľky potrieme trochou rozpusteného masla, obalíme ich v opraženej strúhanke a podávame s pripraveným jahodovým pyré.

15.02.2009

Podobné recepty