Kuracie fašírky s hríbovou omáčkou

Potrebujeme:

O,5 kg pomletého kuracieho mäsa, 2 cibule, 1/4 kg šampiňónov, soľ, čierne mleté korenie, horčicu, petržlenovú vňať, 1 kyslú smotanu, 1 strúčik cesnaku, olej

Ako na to:

Do pomletého kuracieho mäsa pridáme najemno posekanú cibuľu, pretlačený cesnak, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať, korenie, soľ a dobre premiešame.
Z masy vytvarujeme fašírky a dáme ich aspoň na 1/2 hodiny schladiť. Potom z oboch strán dobre opečieme na oleji (oleja nedávame veľa).
Do výpeku dáme pražiť posekanú červenú cibuľu, očistené a pokrájané huby a udusíme domäkka. Pridáme horčicu, smotanu, osolíme, ochutíme korením a ešte spolu krátko podusíme. Touto omáčkou polejeme fašírky. Podávame s pečenými zemiačikmi a pikantnými uhorkami.

30.01.2009

Podobné recepty